Munspel!

Melodi, teknik & blues

 
 

Munspel!

Melodi, Teknik & Blues


Munspelet är ett underbart instrument. De flesta vet vad ett munspel är och hur det låter, men inte lika många kan få munspelet att sjunga. Det är lätt att börja spela, men svårt att bemästra.

Man skall inte behöva besitta några förkunskaper för att kunna ta del av boken. Ett av mina mål har varit att människor som aldrig spelat ett instrument eller lärt sig noter skall få chans att pröva på munspel. Jag har stött på många som ångrar att de inte lärde sig spela när de var yngre eller som menar att de inte kan lära sig.  Att anse sig vara ”helt omusikalisk” är förhoppningsvis inte längre ett skäl till att inte lära sig spela på ett instrument!

Denna bok är en sammanfattning av hur jag skulle vilja att min första munspelsbok skulle ha sett ut. En bra instruktionsbok, i mitt tycke, skall vara lätt att börja använda men ändå innehålla tillräckligt med material för att kunna användas när kunskaperna och färdigheterna utvecklas. Därför är början ganska lätt att ta till sig medan exempelvis avsnittet om improvisation kräver stort intresse för att inte verka ”obegripligt”.

Risken med en instruktionsbok kan vara att man har för bråttom att lära sig grunderna så att man stressar sig igenom boken på kortast möjliga tid. Av egen erfarenhet kan jag säga att detta brukar sluta med att man knappt kommer till halva boken innan man ger upp. Se denna bok som en språngbräda till något spännande och nytt att utforska. Gläds över varje ny sak du lär dig. Ta tid på dig och stressa inte igenom boken.